Uwielbiam takie rzeczy które mogę zrobić szybko, są proste i do tego pyszne. Są moim ratunkiem na leniwe dni kiedy to naprawdę nie koniecznie mam ochotę gotować po całym dniu pracy. Ta sałatka taka właśnie jest. W moim domu gości od lat. Inspirowana lekko kuchnią meksykańską, bo z czerwonej fasoli, a i szczypiorek się znalazł.
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- majonez
- szczypior
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Fasolę przekładamy z puszki do sitka i płuczemy ją z zalewy. Odstawiamy do ocieknięcia z wody. Następnie przekładamy do miski. Dodajemy około dwóch łyżek majonezu, sól i pieprz. Następnie dosypujemy połowę szczypiorku. Mieszamy dokładnie. Pozostałą częścią szczypiorku posupujemy po wierzchu. I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli podoba Ci się przepis - skomentuj ! :)