13 gru 2012

Brioche w szynce parmeńskiej

Na słodko z konfiturą już było, a więc pora na słoną wersję. 


Składniki na śniadanie dla 2 osób:
  • brioche pieczone w keksówce (przepis znajdziecie tu)
  • ok. 5 łyżek stołowych świeżo tartego parmezanu
  • 2 jajka
  • masło do smażenia
  • 2 łyżki roztopionego masła do smarowania brioszek
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej
  • świeży tymianek
  • sól

Sposób przygotowania:

4 kromki brioszki posmarować roztopionym masłem, obtoczyć parmezanem i zwinąć w plastry szynki parmeńskiej. Grillować w piekarniku przez kilak minut, aż szynka nabierze chrupkości a brioszki lekko się zrumienią. Podawać z jajkiem sadzonym oprószonym solą i świeżymi listkami tymianku.


Przepis oparty na przepisie z Kwestii Smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli podoba Ci się przepis - skomentuj ! :)

Search Blog