17 wrz 2013

Na śniadanie: najlepsza pasta jajeczna

Przeważnie te najprostsze rzeczy a nie bardzo wyszukane smakują najlepiej. W końcu w prostocie siła. 
Zawsze mam w zanadrzu kilka żelaznych przepisów, które można szybko przygotować. 
Taką pastę od zawsze robiła moja Mama i w takiej wersji jest ona dla mnie najlepsza. 
Pamiętam jeszcze z dzieciństwa jak wcinaliśmy ją z pysznym chlebem o chrupiącej skórce. 
Nasze apetyty nigdy nie pozwalały aby zostawić jej choć odrobinę na później.
Po prostu czysta klasyka.
Bez zbędnych udziwnień. 


Składniki:
  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypior
  • sól
  • pieprz

 Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu ostudzić kilka minut w zimnej wodzie. Obrane jajka zetrzeć na tarce na drobnym oczku, dodać majonez oraz pokrojony szczypior. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli podoba Ci się przepis - skomentuj ! :)

Search Blog