Przeważnie te najprostsze rzeczy a nie bardzo wyszukane smakują najlepiej. W końcu w prostocie siła.
Zawsze mam w zanadrzu kilka żelaznych przepisów, które można szybko przygotować.
Taką pastę od zawsze robiła moja Mama i w takiej wersji jest ona dla mnie najlepsza.
Pamiętam jeszcze z dzieciństwa jak wcinaliśmy ją z pysznym chlebem o chrupiącej skórce.
Nasze apetyty nigdy nie pozwalały aby zostawić jej choć odrobinę na później.
Po prostu czysta klasyka.
Bez zbędnych udziwnień.
Składniki:
- 6 jajek
- 2 łyżki majonezu
- szczypior
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu ostudzić kilka minut w zimnej wodzie. Obrane jajka zetrzeć na tarce na drobnym oczku, dodać majonez oraz pokrojony szczypior. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli podoba Ci się przepis - skomentuj ! :)