Sos Jack Daniels - nieodłączny dodatek do steków, burgerów, niekiedy pizzy. Jednak tym razem nie jako dodatek, a w roli głównej.
Składniki:
- podwójna pierś kurczaka
- 2 łyżki oleju z prażonych orzechów włoskich
- 8 łyżek sosu Jack Daniels
- sezam
- 2 łyżeczki masła
- świeży tymianek
- fasolka szparagowa
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
W misce przygotować marynatę: wymieszać sos Jack Danniels z olejem z orzechów, solą, pieprzem. Kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki i włożyć do marynaty. Mięso w marynacie schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać całą marynatą, a następnie posypać sezamem. Piec przez około 25-35 minut. Podawać z fasolką szparagową z dodatkiem masła i świeżego tymianku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli podoba Ci się przepis - skomentuj ! :)