Gamberetti! Pasta! Viva Italia!
Pasta z krewetkami i suszonymi pomidorami
Składniki (na 2 porcje):
- łyżka masła
- ząbek czosnku
- 12-14 obranych i oczyszczonych krewetek
- 3-4 suszone pomidory (ale nie z zalewy)
- makaron capellini lub spaghetti
- sól morska
- pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć krewetki po obu stronach przez kilka minut aż się zrumienią. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek i pokrojone drobno suszone pomidory, a następnie pieprz i sól. Gdy smaki i aromaty się połączą dodać makaron i wymieszać. Podawać w głębokich talerzach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli podoba Ci się przepis - skomentuj ! :)