16 maj 2013

Gamberetti! Pasta!


Gamberetti! Pasta! Viva Italia!

Pasta z krewetkami i suszonymi pomidorami

Składniki (na 2 porcje):
  • łyżka masła
  • ząbek czosnku
  • 12-14 obranych i oczyszczonych krewetek
  • 3-4 suszone pomidory (ale nie z zalewy)
  • makaron capellini lub spaghetti
  • sól morska
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć krewetki po obu stronach przez kilka minut aż się zrumienią. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek i pokrojone drobno suszone pomidory, a następnie pieprz i sól. Gdy smaki i  aromaty się połączą dodać makaron i wymieszać. Podawać w głębokich talerzach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli podoba Ci się przepis - skomentuj ! :)

Search Blog